Domácí müsli s vůní Vánoc

55
- reklama -

Suroviny

1 lžíce másla
2 lžíce medu
2 hrníčky ovesných vloček
1 hrst slunečnicových semínek
2 lžíce lněných semínek
2 lžíce chia semínek
hrst oříšků
1-2 lžičky perníkového koření
sušené ovoce (hrozinky, brusinky, meruňky, atd.)

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozpustíme asi lžíci másla a dvě lžíce medu a jakmile se spojí, přidáme 2 hrníčky vloček (míchám jemné a hrubé), hrst slunečnicových semínek, 2 lžíce lněných, 2 lžíce chia, hrst oříšků a zasypeme to perníkovým kořením (asi jednu lžičku). Vše důkladně promícháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Jakmile máme hotové, přesypeme na plech s pečícím papírem a dáme zapéct do trouby na 180 °C asi 15 minut. Je potřeba směs hlídat, aby se po krajích nespálila.

  3. Jakmile bude müsli upečené, vyndáme z trouby a přidáme sušené ovoce (hrozinky, brusinky, švestky, jablka, atd.). Přidávám ho až po upečení, protože má tendenci se pálit a pak je hořké.

Poznámka od kuchařky

Müsli lze všemožně obměňovat. Podle aktuální chutě a domácích zásob 🙂https://katfoblog.blogspot.cz/