Domácí mátový sirup

99
- reklama -

Suroviny

Máta peprná
cukr třtinový (krupice)

Postup přípravy receptu

  1. Do většího hrnce dejte vařit vodu a přidejte cukr (1L=1kg cukru) a přiveďte k varu.

  2. Natrháte nebo koupíte mátu, kterou nasekáte na menší kousky a postupně budete přidávat do skoro vroucího hrnce. Nechte vyvřít cca 1 minutu.

  3. 2-3 hodiny nechte na mírném plameni, za občasného míchání odstát.

Poznámka od kuchařky

Já osobně dávám méně cukru, protože máme radši méně sladší. tzn: 1L=1/2 kg cukru.

To stejné můžete udělat i s kopřivami, pampeliškou, bazalkou, nebo s čímkoli Vás napadne.

Přidáváme ho například i do kávy místo sladidel. Podáváme ho s okurkou a ledem, naředěný vodou 🙂