
- reklama -
Suroviny
- Máta peprná
- cukr třtinový (krupice)
Postup přípravy receptu
-
Do většího hrnce dejte vařit vodu a přidejte cukr (1L=1kg cukru) a přiveďte k varu.
-
Natrháte nebo koupíte mátu, kterou nasekáte na menší kousky a postupně budete přidávat do skoro vroucího hrnce. Nechte vyvřít cca 1 minutu.
-
2-3 hodiny nechte na mírném plameni, za občasného míchání odstát.
Poznámka od kuchařky
Já osobně dávám méně cukru, protože máme radši méně sladší. tzn: 1L=1/2 kg cukru.
To stejné můžete udělat i s kopřivami, pampeliškou, bazalkou, nebo s čímkoli Vás napadne.
Přidáváme ho například i do kávy místo sladidel. Podáváme ho s okurkou a ledem, naředěný vodou 🙂
Kuchařka: KoraWinter