
- reklama -
Suroviny
- 750 g krůtích jater
- 250 g másla
- 200 ml smetany (12%)
- 2 cibule
- 3 plátky želatiny
- rozmarýn
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli nasekáme nadrobno a zpěníme ji na třetině množství másla. Přidáme několik snítek rozmarýnu a játra a dobře je orestujeme.
-
Plátky želatiny vložíme do kastrůlku nebo misky se smetanou a necháme 10 minut stát. Potom promícháme.
-
Máslo rozpustíme na mírné teplotě.
-
Orestovaná játra s cibulí rozmixujeme ponorným mixérem, přičemž po částech přiléváme smetanu s želatinou a máslo. Trochu másla uschováme na závěrečné zalití paštiky. Dochutíme solí a pepřem, nalijeme do formy a zalijeme zbytkem rozpuštěného másla. Vychladlou paštiku vložíme do ledničky a necháme 2-3 dny uležet.
Poznámka od kuchařky
Na dno formy můžeme poklást sekané nebo plátkované mandle či sušené brusinky.
Kuchařka: Eliza









