Domácí, lahodný, čokoládovo-skořicový tvaroh

67
- reklama -

Suroviny

200 ml smetany ke šlehání
250 g plnotučného tvarohu
1 vanilkový cukr
1 lžička mleté skořice
2 lžíce moučkového cukru
50 g hořké čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodní lázni rozpustíme 50 g hořké čokolády a necháme ji zchladnout.

  2. Dotuha vyšleháme smetanu ke šlehání s 1 vanilkovým cukrem.

  3. V míse si ušleháme tvaroh s moučkovým cukrem a skořicí, přilijeme zchladlou čokoládu, spojíme a vmícháme šlehačku.

  4. Hmotu rozdělíme do misek (skleniček) a necháme alespoň 4 hodiny nebo přes noc vychladnout. Podáváme jako dezert, můžeme zdobit šlehačkou, čoko-hoblinami apod.
    P.S. Domácí tvaroh mi připomíná něčím prázdniny u babičky, když se mi stýskalo, ušlehala mi bábinka tento tvaroh.

    Zdroj : „Onadnes“

Poznámka od kuchařky

Hledala jsem zde krém z tvarohu, tvarohový krém s čokoládou, ale nenašla jsem tento krém, možná je zde pod jiným názvem, kdyby něco, klíďo vymažte.