Domácí květáková polévka

46
- reklama -

Suroviny
4 porce

500 g květáku
1 kostka bujónu zeleninového
1 vajíčko
10 ml oleje olivového (1 pl)
20 g pohankové krupice (2 pl)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozdělíme na menší růžičky a vložíme do 1 litru vody s kostkou bujónu.


    Zobrazit celý recept

  2. Necháme vařit, dokud není květák na zkus (10 minut).

  3. Do polévky dáme rozšlehané vejce a zamícháme.

  4. Přidáme na zahuštění pohankovou mouku krupici.

  5. Polévku zakápneme olivovým olejem a osolíme.

Poznámka od kuchařky

Květák obsahuje betakaroten, významné množství vitamínu C, dále vitamíny B a E, vápník, mangan a hořčík. Má v sobě také malé množství sacharidů a minimální množství kalorií.

Květák posiluje imunitní systém. Pomáhá při nemocech močového měchýře a tlustého střeva. Je vhodný také při ledvinových potížích.

https://www.fajnejidlo.eu/recepty/recept.php?id=10…