Domácí kukuřičný chléb

65
- reklama -

Suroviny
6 – 8 porcí

1 hrnek (120 g) hladké mouky
1 hrnek (150 g) kukuřičné krupice (polenta)
1/2 hrnku (100 g) krupicového cukru
2,5 KL prášku do pečiva
1 KL soli
1 vejce
1 hrnek (240 ml) mléka
1/3 hrnek (80 ml) oleje
1/2 hrnku (80 g) mražené kukuřice

Postup přípravy receptu

  1. 1. Troubu předehřejeme na 200°C a kulatou pečící formu velikosti 20 cm vymažeme lehce máslem a vysypeme moukou.


    Zobrazit celý recept

  2. 2. Ve středně velké misce smícháme mouku, kukuřičnou krupici, cukr, prášek do pečiva a sůl; odložíme.

  3. 3. Ve druhé míse metlou ušleháme vejce, přidáme mléko a olej.

  4. 4. Suché přísady postupně nasypeme do směsi vajíčka, mléka a oleje; promícháme, až se všechny suroviny spojí.

  5. 5. Stěrkou opatrně vmícháme kukuřici.

  6. 6. Těsto nalijeme do připravené formy a pečeme v předehřáté troubě cca 20 – 25 minut dozlatova.

  7. 7. Chléb podáváme teplý i studený, nejlépe s chilli con carne .

Poznámka od kuchařky

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz