Domácí klobásy na kysaném zelí

138
- reklama -

Suroviny
zde 3

3 velké nožky domácích nevyuzených (syrových) klobás
kysané zelí 500 g
2 cibule
2-3 jablka

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáčku dáme kysané zelí, na něj rozložíme klobásy, mezi ně čtvrtky cibule a půlky jablek.

  2. Nepřikryté upečeme v troubě, přitom hlídáme a je-li třeba, podlijeme trochou vývaru či vody.

  3. V průběhu pečení klobásy jednou obrátíme. Přílohou mohou být vařené brambory nebo chléb.

Poznámka od kuchařky

Poslední 2 roky jsme se pustili do výroby domácích klobás a uzeného. Toto nám poradil kamarád, který nás to učí. Uměla bych si představit ještě různé dochucení a vylepšení, ale prodávám, jak jsem koupila. Podobné recepty tu jsou, ale všude se zapéká kysané zelí spolu se syrovými brambory a to bych nedělala. Klobásy děláme dost ostré a kořeněné, pustily šťávu do zelí, bylo to dobré.