
- reklama -
Suroviny
zde 3
- 3 velké nožky domácích nevyuzených (syrových) klobás
- kysané zelí 500 g
- 2 cibule
- 2-3 jablka
Postup přípravy receptu
-
Do pekáčku dáme kysané zelí, na něj rozložíme klobásy, mezi ně čtvrtky cibule a půlky jablek.
-
Nepřikryté upečeme v troubě, přitom hlídáme a je-li třeba, podlijeme trochou vývaru či vody.
-
V průběhu pečení klobásy jednou obrátíme. Přílohou mohou být vařené brambory nebo chléb.
Poznámka od kuchařky
Poslední 2 roky jsme se pustili do výroby domácích klobás a uzeného. Toto nám poradil kamarád, který nás to učí. Uměla bych si představit ještě různé dochucení a vylepšení, ale prodávám, jak jsem koupila. Podobné recepty tu jsou, ale všude se zapéká kysané zelí spolu se syrovými brambory a to bych nedělala. Klobásy děláme dost ostré a kořeněné, pustily šťávu do zelí, bylo to dobré.
Kuchařka: Alexiss