
- reklama -
Suroviny
- Základ:
- 1 kg červené řepy (oloupat uvařenou)
- 1 kg jablek (vykrájet a oloupat)
- 1 kg cibule
- 1 kg mrkve
- ostatní suroviny:
- 1 kg cukru
- 4 plechovky rajského protlaku (210g)
- 15 dkg soli
- 1/2 l octa
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého pepře
- 1 lžička nového koření
- 1 lžička zázvoru
- 1 lžička sladké papriky
- 1 hřebíček (drcený)
Postup přípravy receptu
-
Základ nakrájet na kousky, podlít vodou 1¾ l, vařit s 1-3 bobkovými listy doměkka.
-
Potom rozmixujeme a přidáme ostatní suroviny(koření,protlak,…).
-
Zamíchat, povařit 10 minut, horké nalít do skleniček, zavíčkovat a otočit na víčko.
Kuchařka: Lejdy