
- reklama -
Suroviny
- 2000 g rajčat
- 250 g neloupaných jablek
- 250 g cibule
- 1 lžíce soli
- 125 ml octa
- 1 lžíce sladké papriky
- 1/2 lžíce pálivé papriky nebo 1 feferonka
- 5 hřebíčků
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček pepře
- 150 g cukru
- (sklenice, do kterých domácí kečup nalijeme)
Postup přípravy receptu
-
Rajčata, neloupaná jablka a cibuli nakrájíme na kolečka a dáme vařit s octem, solí, paprikou, hřebíčkem, novým kořením, pepřem na 1,5 hodiny.
-
Poté přidáme cukr a vaříme odkryté ještě dalších 15 minut, nebo i déle, aby kečup získal potřebnou hustotu.
-
Po uvaření vše rozmixujeme, přecedíme, nalijeme do sklenic a sterilizujeme.
Poznámka od kuchařky
Domácí kečup používáme ke stejným pokrmům, jako koupený.
Kuchařka: PetraS









