Domácí kečup bez konzervantů

59
- reklama -

Suroviny

2000 g rajčat
250 g neloupaných jablek
250 g cibule
1 lžíce soli
125 ml octa
1 lžíce sladké papriky
1/2 lžíce pálivé papriky nebo 1 feferonka
5 hřebíčků
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře
150 g cukru
(sklenice, do kterých domácí kečup nalijeme)

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata, neloupaná jablka a cibuli nakrájíme na kolečka a dáme vařit s octem, solí, paprikou, hřebíčkem, novým kořením, pepřem na 1,5 hodiny.

  2. Poté přidáme cukr a vaříme odkryté ještě dalších 15 minut, nebo i déle, aby kečup získal potřebnou hustotu.

  3. Po uvaření vše rozmixujeme, přecedíme, nalijeme do sklenic a sterilizujeme.

Poznámka od kuchařky

Domácí kečup používáme ke stejným pokrmům, jako koupený.