Suroviny
- 2 l mléka (dala jsem krabicové)
- 1 tatra mléko (plech)
- 1/2 karamelového salka
- 1 bílý jogurt např. Hollandia 150 g
- chia semínka (nemusí být)
Postup přípravy receptu
-
Mléko svaříme a zchladíme na 50 stupňů. Přimícháme jogurt, tatru a salko. Vše důkladně promícháme, nalijeme do čistých skleniček a uzavřeme. Necháme na teplém místě 5-6 hodin a uložíme do lednice.
-
Než to uložíme, můžeme – ale nemusíme – dát třeba jen do jedné skleničky chia semínka. Jogurt bude hustší. V lednici vydrží 3-4 dny, déle nevím. Místo karamelového salka můžete použít klasické a jogurt bude bílý.
Poznámka od kuchařky
Recept mám už hodně let, ale nikdy jsem ho nedělala, až teď. Zkusila jsem z poloviční dávky a jsou z toho asi 4 skleničky od marmelády, nebo od obyčejné plnotučné hořčice ve skle. Myslím, že najednou ze dvou litrů je zbytečně moc, ale opsala jsem původní recept. Všeho jsem dala polovinu, jen salka jsem dala půl na jeden litr mléka a je to lehce nasládlé.