Domácí karamelová granola

64
- reklama -

Suroviny
8 porcí

200 g ovesných vloček
2 lžíce karamelového Salka
ořechy dle libosti (vlašské, lískové, mandle…)
semínka dle libosti (chia, slunečnicové, lněné…)
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Smíchejte vločky, semínka, nasekané ořechy a karamelové Salko (můžete udělat i domácí karamel z cukru a másla či smetany).


    Zobrazit celý recept

  2. Dejte péct do trouby na plechu s pečícím papírem na 150°C cca. 15-20 min. Každých 5 min promíchejte, aby se na okrajích granola nepřipálila. Vytáhněte z trouby, jakmile bude granola krásně zlatavá.

  3. Do granoly můžete poté vmíchat jakékoliv ingredience navíc: sušené ovoce jako rozinky, brusinky, papayu, banán, moruši atd., kokosové plátky, nasekanou čokoládu, při pečení kakao, když ji chcete mít kakaovou…
    Také karamel můžete nahradit třeba medem, různými sirupy a podobně.
    Výborná je do tvarohu či jogurtu ráno na snídani s čerstvým ovocem.