
- reklama -
Suroviny
12 porcí
- 300 ml mléka
- 250 g hladké mouky
- 125 g polohrubé mouky
- 125 g žitné mouky
- 25 g rozpuštěného másla
- 2 KL soli
- 10 g droždí
- 1 KL cukru
- 1 Kl sladěnky
- 1 vejce na potření
- mák
- slunečnicová semínka
- sezamová semínka
- lněná semínka
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny dáme suroviny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program těsto.
-
Po vykynutí rozdělíme těsto na 12 kusů a uděláme kulaté bochánky.
-
Bochánky přemístíme na plech s pečícím papírem a necháme 10 minut kynout.
-
Tvořítkem na kaiserovky vytlačíme hluboký dekor(cca 2 mm nad povrch podložky), obrátíme dekorem dolů a necháme dalších 15 minut kynout.Obrátíme zpět, potřeme rozšlehaným vejcem posypeme semínky.
-
Pečeme v předehřáté při 220°C asi 10 minut.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem opsala z papíru, na kterém byla připevněna raznice na kaiserovky. Je trochu upraven. Neměla jsem pšeničnou chlebovou mouku, tak jsem ji nahradila žitnou moukou.
Kuchařka: bystrouska









