Domácí kaiserky podle Tescomy

160
- reklama -

Suroviny
12 porcí

300 ml mléka
250 g hladké mouky
125 g polohrubé mouky
125 g žitné mouky
25 g rozpuštěného másla
2 KL soli
10 g droždí
1 KL cukru
1 Kl sladěnky
1 vejce na potření
mák
slunečnicová semínka
sezamová semínka
lněná semínka

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme suroviny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program těsto.

  2. Po vykynutí rozdělíme těsto na 12 kusů a uděláme kulaté bochánky.

  3. Bochánky přemístíme na plech s pečícím papírem a necháme 10 minut kynout.

  4. Tvořítkem na kaiserovky vytlačíme hluboký dekor(cca 2 mm nad povrch podložky), obrátíme dekorem dolů a necháme dalších 15 minut kynout.Obrátíme zpět, potřeme rozšlehaným vejcem posypeme semínky.

  5. Pečeme v předehřáté při 220°C asi 10 minut.

Poznámka od kuchařky

Recept jsem opsala z papíru, na kterém byla připevněna raznice na kaiserovky. Je trochu upraven. Neměla jsem pšeničnou chlebovou mouku, tak jsem ji nahradila žitnou moukou.