
Suroviny
4 porce
- domácí kachna
- 3 bobkové listy
- 10 kuliček nového koření
- 10 kuliček pepře
- lžička granulovaného česneku
- 2 polévkové lžíce soli
- 3 lžíce medu
- kmín na posypání
- 5 cibulí (1 do vývaru a 4 drobně nakrájené do pekáče)
Postup přípravy receptu
-
Jelikož mám mizernou troubu, tak mám na kachnu fígl a to takový: Rozporcuju ji na 4 díly a dám na 2 hodky vařit se všemi ingrediencemi krom kmínu a medu.
-
Pak ji přeložím do pekáče a řádně zakmínuju.
-
Z vývaru, medu a malé lžičky soli si připravím směsku na potírání během pečení při 200°C.
-
Samozřejmě podlévám zbylým vývarem, dokud se kachnička neudělá do zlatova. Musí se krásně rozsýpat na jazyku. Proto dle stáří kachny přidám no, 15-20 minut. Jo, sosík lehce zapráším polohrubou moukou, nedělají se hrudky. Solamyl nepoužívám. No a pak jak kdo chce, buď bramborový nebo houskový knedlík. Samozřejmě červené zelí. My ho máme rádi spíš více sladší, ale to už záleží na vás. Dobrou chuť.
Poznámka od kuchařky
dá se i s pečeným bramborem, ale knedl je knedl.