Domácí jogurt – hustý

53
- reklama -

Suroviny
7 skleniček

1 l mléka polotučného
5 PL sušeného mléka – polotučného (Bohemilk)
1/4 – 2/3 plechovky salka(zahuštěného slazeného mléka)-(podle toho jak chcete mít jogurt sladký)
1 bílý jogurt s živými kulturami

Postup přípravy receptu

  1. Mléko si nalijeme do hrnce a ohřejeme na cca 70 stupňů.


    Zobrazit celý recept

  2. Stáhneme ze sporáku, a přidáme salko a sušené mléko. Rozmícháme metličkou.

  3. Necháme stát, dokud mléko nezchladne na teplotu těla(max. 40st). Nesmí to být víc, protože by se veškeré kultury z jogurtu zničily.

  4. Potom do toho rozmícháme activií.

  5. Nalijeme do skleniček – do jogurtovače a necháme zahřívat tak 5 hodin. Čím delší dobu to necháte, tím bude jogurt kyselejší.

Poznámka od kuchařky

Může se to nechat i v hrnci a dát ho na teplé místo. Někdo to dělá na topení.Používám sušené mléko „bohemilk“, dávám ho rovnou do mléka, nemusí se rozmíchávat zvlášť. Nedělá hrudky, krásně se rozpustí.

Salko se dávat nemusí, ale s ním je dobrý, nasládlý.My už ani nedáváme džem.