
- reklama -
Suroviny
- litr mléka (v sáčku nebo čerstvé v lahvi)
- 1 bílého jogurtu holandia
- jahody (na dochucení)
- trochu cukru
Postup přípravy receptu
-
Mléko svaříme na 60°C (stáhneme, když se začnou dělat bublinky). Odstavíme a necháme pod pokličkou vychladnout na prst (tak, aby nás prst nepálil).
-
Do větší mísy dáme půlku jogurtu. Po vychladnutí mléka ho přidáváme po částech naběračkou do jogurtu a mícháme přitom metličkou.
-
Poté nalijeme do skleniček a uzavřeme. Necháme v teplém místě minimálně 6 hodin stát. Já použila troubu, kterou jsem pustila na 50°C. Někdo dává do peřin.
-
Pak se jogurt vychladí v lednici a můžeme ho smíchat s ovocem.
Kuchařka: terezicka1









