Domácí jogurt

60
- reklama -

Suroviny

litr mléka (v sáčku nebo čerstvé v lahvi)
1 bílého jogurtu holandia
jahody (na dochucení)
trochu cukru

Postup přípravy receptu

  1. Mléko svaříme na 60°C (stáhneme, když se začnou dělat bublinky). Odstavíme a necháme pod pokličkou vychladnout na prst (tak, aby nás prst nepálil).

  2. Do větší mísy dáme půlku jogurtu. Po vychladnutí mléka ho přidáváme po částech naběračkou do jogurtu a mícháme přitom metličkou.

  3. Poté nalijeme do skleniček a uzavřeme. Necháme v teplém místě minimálně 6 hodin stát. Já použila troubu, kterou jsem pustila na 50°C. Někdo dává do peřin.

  4. Pak se jogurt vychladí v lednici a můžeme ho smíchat s ovocem.