- reklama -
Suroviny
podle množství surovin, jinak 1 větší pekáček
- 2 vepřové nožky
- 2-4 kusy vepřové kůže
- 1/2 vepřové hlavy
- sůl
- 4 kuličky celého pepře
- 4 kuličky nového koření
- 2 bobkové listy
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny dáme do většího hrnce, zalijeme vodou a vaříme, dokud nejde maso od kosti.
-
Pak je vyndáme, necháme trochu vychladit a obereme maso, které je hlavně na hlavě.
Kůže můžeme pomlít na mlýnku nebo nakrájet na minikostičky a přidat k masu.
Vývar ještě podle chuti dochutíme. -
Maso dáme do nádoby – pekáčku, různé formičky a podobně a zalijeme je tak do poloviny pekáčku scezeným vývarem. Necháme vychladit a pak dáme do lednice.
Na druhý den již krájíme kostky, posypeme cibulkou, pokapeme octem a k tomu si dáme si kus čerstvého chleba.
Kuchařka: JanaDorazinova