
- reklama -
Suroviny
- 500 g kuřecích jater
- 150 g másla (do paštiky)
- 1 středně velká cibule
- česnek podle chuti
- 80 ml sladké smetany
- mletý pepř
- sůl
- vlašské ořechy
- zelený pepř (celý)
- 80 g másla na zalití
- brusinkový kompot
Postup přípravy receptu
-
Játra důkladně očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Na troše rozpuštěného másla necháme zesklovatět cibuli, potom přidáme játra, která necháme pozvolna restovat do měkka.
-
Orestována játra s cibulí necháme vychladnout.
Potom játra osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek, smetanu, zbylé povolené máslo a vše důkladně rozmixujeme. -
Do rozmixované směsi přidáme zelený pepř, rozdrcené ořechy a vše důkladně promícháme.
Paštiku vložíme do misky, povrch urovnáme a zalijeme rozpuštěným máslem. -
Paštiku necháme v lednici ztuhnout a pak teprve podáváme.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s čerstvým domácím pečivem a dodat můžeme i kompotované brusinky.
Kuchařka: MiskaM