
- reklama -
Suroviny
Na oběd a do zásoby
- 5 kg vepřového masa (bůček, plíce nebo celý kořínek, odřezky)
- 0,5 – 0,75 vepřových jater
- 4 bobkové listy
- 1 – 2 cibule
- 8 – 10 stroužků nastrouhaného a utřeného česneku
- 3 hrsti rozemnuté majoránky
- 2 kostky masoxu
- 10 kuliček nového koření
- 1 lžíce celého pepře (polovinu množství čerstvě umleme)
- sůl podle potřeby
- 1 chlebíčková veka nakrájená na plátky
- 4 l vody (nebo i více)
Postup přípravy receptu
-
Do velkého hrnce nalijeme vodu, přidáme masox, část kuliček pepře, druhou část umeleme, všechny kuličky nového koření, hrst soli a opláchnuté maso. Uvaříme do měkka, nakrájíme na kousky a umeleme na masovém strojku, společně s cibulí. KROMĚ JATER!
-
Vývar přecedíme a vložíme do něj plátky veky. Dobře promáčenou veku umeleme, přidáme k masu společně se zbylým kořením a česnekem.
-
Dobře promícháme a ochutnáme, dochutíme a pak umeleme syrová játra. Vše smícháme dohromady a vložíme do pekáče vymazaného sádlem.
-
Pečeme až do zlaté kůrky.
Zbytek zmrazíme v krabičkách.
Kuchařka: janky3









