
- reklama -
Suroviny
- 2 kg čerstvých jahod
- 3 kg cukru
- 40 g kyseliny citrónové
- 1 skořice
- 1 citrón
- 1 l vody
Postup přípravy receptu
-
Do většího hrnce dáme oprané jahody. Prošťoucháme štouchadlem na brambory a přidáme 1 l vody. Přidáme kyselinu citrónovou, skořici, šťávu z jednoho citrónu a začneme směs vařit. Po rozvaření jahod ještě směs rozmixujeme ručním mixérem. Přecedíme přes jemný cedník tak, aby jsme neměli ve šťávě kousky.
-
Odvážíme, kolik máme čisté šťávy. Vrátíme zpět na plotnu a přidáme cukr. Na 1 kg šťávy dáme 1 kg cukru. Vaříme jen do rozpuštění cukru, ať z toho nemáme marmeládu.
-
Nalijeme do láhví a ještě za tepla zavíčkujeme. Necháme zchladnout a pak teprve přemístíme do lednice či do chladu.
Kuchařka: Mixtr