Domácí jahodový džem

118
- reklama -

Suroviny
50 porcí

1 kg jahod
500 g cukr krupice
3-4 g agaru
1 lžička citronu

Postup přípravy receptu

  1. Jahody omyjeme, zbavíme korunek a v misce je rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Rozmačkané jahody přendáme do hrnce. Pokud chceme docílit krásně hladké marmelády, jahody rozmixujeme. Ale někdo ji má radši s kousky ovoce.


    Zobrazit celý recept

  2. Jahodovou dřeň přivedeme k varu a za stálého míchání 10 minut vaříme. Poté přidáme kyselinu citronovou, agarový prášek a cukr. Ochucenou jahodovou marmeládu dalších 10 minut povaříme.

  3. Ještě horkou marmeládu plníme do čistých a suchých skleniček, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru.
    Jahodovou marmeládu necháme zcela vychladnout, až poté skleničky otočíme.

Poznámka od kuchařky

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině „Vaříme s Jirkou“ (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/