![Domácí houstičky z domácí pekárny_5ffc6b83d9cc3.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/domaci-housticky-z-domaci-pekarny_5ffc6b83c7bc7.jpeg)
- reklama -
Suroviny
dle toho jak velké houstičky budeme plést
- Suroviny:
- 150 ml mléka
- 1 vejce
- 100 g tuku (sádla a Hery)
- 2 lžičky soli
- 1,5 lžičky cukru
- 250 g polohrubé mouky
- 250 g hladké mouky
- 2 lžičky sušeného droždí nebo 1/2 čerstvého droždí
Postup přípravy receptu
-
Po vykynutí těsto propracujeme, umotáme housky a naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30-40 minut.
-
Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem, mlékem či vodou, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C cca 15-20 minut. Hotové pečivo ihned přendáme z plechu na mřížku.
Kuchařka: Fokuska