Domácí houstičky z domácí pekárny

112
- reklama -

Suroviny
dle toho jak velké houstičky budeme plést

Suroviny:
150 ml mléka
1 vejce
100 g tuku (sádla a Hery)
2 lžičky soli
1,5 lžičky cukru
250 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
2 lžičky sušeného droždí nebo 1/2 čerstvého droždí

Postup přípravy receptu

  1. Po vykynutí těsto propracujeme, umotáme housky a naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30-40 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem, mlékem či vodou, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C cca 15-20 minut. Hotové pečivo ihned přendáme z plechu na mřížku.