
- reklama -
Suroviny
- 200 g hladké mouky
- 200 g polohrubé mouky
- 100 g kukuřičné mouky
- lžička soli
- 1 sáček sušeného droždí nebo 3/4 kostky čerstvého
- špetka cukru na droždí
- 200 ml vlahého mléka
- 1 celé vejce
- 2 žloutky
- 1 větší vařený jemně nastrouhaný brambor
- 100 g rozpuštěného vlahého sádla
- Na potření:
- vajíčko
- Na posyp:
- kmín a sůl
Postup přípravy receptu
-
Z droždí, cukru a trošky vlahého mléka připravíme kvásek a necháme vzejít. Do mísy dáme prosátou mouku promíchanou se solí, kvásek, na jemno nastrouhaný brambor a ostatní suroviny. Propracujeme těsto a necháme na teplém místě vykynout.
-
Vykynuté těsto vyklopíme na vál a rozdělíme na stejně velké díly. Každý dílek rozdělíme na 3 a vyválíme pruhy. Upleteme houstičky, necháme je na vále ještě chvilku kynout a pak potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme solí a kmínem.
-
Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. dozlatova.
Kuchařka: RubyRom