
- reklama -
Suroviny
z jedné dávky asi tak 20 menších houstiček
- 20 dkg hladké mouky
- 20 dkg polohrubé mouky
- droždí (kostička a půl-přibližně)
- trošku cukru
- 2 lžíce másla
- mléko
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Odváženou mouku sesypeme v misce dohromady, osolíme, uděláme důlek, do kterého nasypeme rozdrobené droždí, trošku pocukrujeme a zalijeme vlažným mlékem, aby nám vzešel kvásek.
-
V troše vlažného mléka rozpustíme 2 lžíce másla, spojíme s kváskem a zaděláme těsto (trochu řidší). Po vykynutí upleteme housky, které poklademe na plech s pečícím papírem, pomažeme je rozšlehaným vajíčkem, posypeme mákem nebo kmínem a hrubou solí.
-
Pečeme dozlatova přibližně 30 minut.
Kuchařka: darinka