Domácí gnocchi se šalvějí a prosciuttem

50
- reklama -

Suroviny
1 porce

120 g brambor
70 g hrubé mouky
1 vejce
30 g Prosciutta
2 g šalvěje
4 cl olivového oleje
6 g cherry rajčátek
30 g Parmazánu

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvařte ve slupce ( asi 15 minut ), poté je oloupejte, nastrouhejte a smíchejte s moukou a vejcem. Osolte a vypracujte těsto. Z těsta vyválejte „váleček“, ze kterého budete ukrajovat asi 2 cm velké noky. Ty vhazujte do osolené vroucí vody. Až vyplavou, jsou hotové.


    Zobrazit celý recept

  2. Prosciutto (sušená šunka ) nakrájejte na nudličky, šalvěj natrhejte na kousky, rajčátka přepulte. Rozehřejte olej, krátce vše orestujte a poté přimíchejte noky.
    Noky servírujte posypané strouhaným parmazánem.