- reklama -
Suroviny
1 porce
- 120 g brambor
- 70 g hrubé mouky
- 1 vejce
- 30 g Prosciutta
- 2 g šalvěje
- 4 cl olivového oleje
- 6 g cherry rajčátek
- 30 g Parmazánu
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvařte ve slupce ( asi 15 minut ), poté je oloupejte, nastrouhejte a smíchejte s moukou a vejcem. Osolte a vypracujte těsto. Z těsta vyválejte „váleček“, ze kterého budete ukrajovat asi 2 cm velké noky. Ty vhazujte do osolené vroucí vody. Až vyplavou, jsou hotové.
-
Prosciutto (sušená šunka ) nakrájejte na nudličky, šalvěj natrhejte na kousky, rajčátka přepulte. Rozehřejte olej, krátce vše orestujte a poté přimíchejte noky.
Noky servírujte posypané strouhaným parmazánem.
Kuchař: dolejs