Domácí čínská polévka

222
- reklama -

Suroviny

sáček čínské zeleniny
hrstka sušených hub
pórek
kousek kuřecích prsíček
chilli koření
sojová omáčka
lžíce solamylu
sůl
podravka(pokud používáte jiná dochucovadla tak určitě je možno)

Postup přípravy receptu

  1. Do velkého hrnce dáme vařit na kostičky nakrájené kuřecí maso, přidáme houby.

  2. Když se vše vaří, vložíme sáček čínské zeleniny a nakonec pórek.

  3. Ochutíme podravkou, případně ještě osolíme a přidáme chillli koření-čím více tím lépe, ale aby se dala polévka sníst.

  4. Když je vše mekké, dochutíme sojovou omáčkou a zahustíme „škrobovým mlékem“. To si připravíme ze 2 lžic studené vody a lžice solamylu, promícháme a nalijeme do polévky a mícháme.

Poznámka od kuchařky

Tento recept jsem si našla na internetu, ale už nevím stánku. Je to velmi dobré a celkem rychlé. Pokud byste v rámci diety chtěli použít jako hlavní jídlo, uvařte si čínské nudle (rýžové), zalijte polévkou a hlavní chod je hotový. Dobrou chuť