
- reklama -
Suroviny
- 5 hrnku hladké mouky
- 2 hrnky vlažné vody
- 1 kostka droždí
- 2 lžičky soli
- špetka cukru
- 3 lžíce vlažného mléka
- 1-2 lžíce tymiánu
- 1- 2 lžíce kmínu
- hladká mouka na posypání plechu
- trochu octa
- trocha vody
Postup přípravy receptu
-
Do vlažného oslazeného mléka rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Když vykyne, vlijeme jej do mouky, kterou jsme promíchali se solí, tymiánem a kmínem. Přilijeme vlažnou vodu, vypracujeme těsto a necháme je asi hodinu kynout.
-
Z vykynutého těsta tvarujeme rukama namočenýma ve studené vodě dvě šišky.
-
Položíme je na plech hodně posypaný moukou a necháme 20 minut kynout.
-
Těsně před vložením do horké trouby potřeme šišky chleba peroutkou namočenou v octové vodě a prudce pečeme asi 5 minut. Pak snížíme teplotu a dopékáme 30 – 45 minut.
-
Během pečení, chléb ještě několikrát potřeme octovou vodou.
Poznámka od kuchařky
recept je určen pro 5 osob
Kuchařka: Vlajda