
Suroviny
- 3 hrnky hladké mouky
- 1 lžička sušeného droždí
- 1,5 lžičky soli
- 1- 2 lžičky drceného kmínu
- 1,5 hrnku vody
- cibulku
- česnek
- bylinky
- semínka
- škvarky
- sušená rajčata
- olivy
Postup přípravy receptu
-
Po 8-12ti hodinách (ale třeba i po 6ti, všechno je to o teple pro to těsto a jak hutný nebo nadýchaný chléb preferujete) těsto vyndáme na pomoučený vál a gumovou stěrkou nebo pomoučenýma rukama roztaháme na placku cca 2-4cm tlustou. Necháme 15min odpočívat. Těsto přeložíme na třetiny „zvrchu a zespodu“ a pak na třetiny „zleva a zprava“.
-
Necháme 30min zakryté utěrkou odpočívat. Poté ještě dalších 30min, ale to už si zapneme troubu na 230°C a tu druhou půlhodinu v ní necháme nahřát pekáč i s pokličkou (mám obyčejnou elektrickou, u horkovzdušných si to upravte)
-
Přendáme těsto do horkého pekáčku. Můžeme nahoru něčím posypat. Pečeme 30 min při 230°C. Pak sundáme pokličku a pečeme ještě dalších cca 15 min.
Poznámka od kuchařky
já peču v normálním hrnci 🙂









