
- reklama -
Suroviny
- 300 ml vody
- 500 g hladká mouky
- 1/4 kostky kvasnic
- 2 čl soli
- 1 čl cukru krupice
- 1-2 čl kmínu drceného nebo i celého
- 7-8 ks sušených rajčat
- 3 Pl nakrájeného pórku
- 2 PL lněného semínka
Postup přípravy receptu
-
Těsto připravuji v pekárně – všechny suroviny v uvedeném pořádí a program na kynutí.
-
Jakmile se těsto promísí, nechám jej v pekárně kynout asi 20 minut, poté těsto vyjmu a na pomoučeném vále vytvořím tvar bochníku.
-
Přenesu jej na plech na pečící papír a nechám dalších 20 minut kynout.
-
Do trouby na dno dáme kastrůlek s vodou a pečeme při 180ˇ cca 20 minut, pak potřeme vodou a pečeme dalších 15-20 minut, až má tu správnou barvičku.
Poznámka od kuchařky
Chléb můžeme péct i v pekárně na základní program, ale zdá se mi, že v troubě je více nadýchaný a lepší.
Kuchařka: biancab









