
- reklama -
Suroviny
12 ks
- 130 ml vody
- 130 ml vlažného mléka
- 2 KL soli
- 1 KL cukru
- 4 PL oleje
- 250 g celozrnné pšeničné mouky
- 100 g polohrubé mouky
- 150 g hladké mouky
- 1 kostka droždí
- hrst lněných semínek
- hrst slunečnicových semínek
- vejce na potření
Postup přípravy receptu
-
z droždí, trochy mléka, cukru uděláme kvásek. Necháme patřičně vzejít.
-
Mouky v míse promícháme se solí a semínky, přidáme olej, kvásek a zbylé tekutiny. Vypracumeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout. (cca 1h)
-
Z těsta tvoříme bochánky, klademe na plech vyložený pečícím papírem. Povrch lehce nařízneme nožem do kříže. Potřeme rozšlehaným vejcem a necháme ještě asi 5 minut na plechu nakynout.
-
Pečeme v předehčáté troubě při 180° cca 20 minut dozlatova.
Poznámka od kuchařky
Houstičky jsem dělala ve velikosti asi jako kaiserky – hotové po cca 65g gramech.
Kuchařka: Montanka