
Suroviny
4 porce
- vepřová panenka
- 1 kg třtinového cukru
- 1 kg hrubé soli
- špetka kakaa
- špetka skořice
- rozmarýn
- šalvěj
- estragon
- tymián
- celý pepř
- hřebíček
- bobkový list
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme, zbavíme blan. Bylinky nasekáme na jemno. Panenku v nich obalíme a důkladně vmasírujeme.
-
Připravíme si čistou utěrku (já použila plenu) a na ní promícháme přírodní cukr se solí, skořicí, kakaem a kuličkami pepře. Maso ve směsi obalíme.
-
Poté vše zavineme a důkladně utáhneme tak, aby mělo kolem sebe ze všech stran vrstvu „solno-cukrové“ směsi. Necháme marinovat v lednici alespoň 15 dní.
-
Po 15-ti dnech podáváme v tenkých plátcích, zalijeme olivovým olejem a balsamikovým octem.
Poznámka od kuchařky
Toto je bezvadný způsob, jak si vychutnat fantastické sušené masíčko po italsku a přitom si neudělat krach peněženky 🙂
Musím podotknout, že jsem se trochu obávala výsledku. 15 dní jsem vydržela nekoukat a opravdu je to veliká šmakuláda !!! Zkuste sami…a pak mi řekněte ,-)