- reklama -
Suroviny
- Recept na 11 kg:
- 7 kg vepřové kýty
- 3 kg bůčku
- 1 kg syrového sádla
- 242 g rychlosoli
- 80 g česnekových granulí
- 70 g sladké papriky ASTA 160
- 20 g pálivé papriky ASTA 140 + cayenský pepř 1:1
- 50 g dextrózy
- 45 g drceného kmínu
- vepřová střeva na klobásy 34/36
Postup přípravy receptu
-
Kýtu nakrájíme na kostky 1/2-1 cm a 2/3 sádla na ½ cm kostičky.
-
Bůček, odřezky z kýty a 1/3 syrového sádla pomeleme na masovém strojku přes 8 mm šajbu.
Přidáme všechno koření, důkladně promícháme, cca 20-30 minut a dáme do lednice.
Druhý a třetí den důkladně mícháme opět cca 20-30 minut. -
Nakonec narazíme do střev a necháme pověšené do dalšího dne pořádně oschnout.
Udíme 1 hodinu na 75 C° a dalších 6 hodin na 67C°.
Používám štěpky olše a švestky.
Poznámka od kuchařky
Tento recept, s malou úpravou, jsem získala ze skupiny ,,Výroba domácích pochoutek aneb víme, co jíme.“
Kuchařka: medanek