Domácí burger pečený v troubě

331
- reklama -

Suroviny
3-4 porce

cca 360 g mletého masa
2 vejce
sůl
1 čajová lžička bazalky
1 čajová lžička oregana
4 jarní cibulky
1 lžíce olivového oleje
kukuřičná strouhanka na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Jarní cibulku nakrájíme na půlkolečka nebo kolečka a krátce osmahneme na oleji.

  2. Do mísy dáme maso a do něj rozklepneme 2 vejce. Pořádně promícháme.

  3. Osolíme, přidáme bazalku, oregano, jarní cibulku a vytvoříme směs. Podle potřeby zahustíme kukuřičnou strouhankou.

  4. Na plech dáme pečící papír, který polijeme vodou.

  5. Z masa vytvoříme rukou namočenou ve vodě placičky, které dáme na pečící papír a ještě je polijeme vodou.

  6. Pečeme v troubě vyhřáté na cca 220 stupňů, asi 30 minut.

  7. Asi po 20 minutách burgery zkontrolujeme, potřeme vodou a dopečeme.

  8. Můžeme podávat s brambory, dát je do bulky a různě je ozdobit zeleninou.

Poznámka od kuchařky

Množství masa je volitelné, měla jsem maso v krabičce, proto ta určitá váha.

Burgery se určitě dají dochutit česnekem nebo i jiným kořením, jarní cibulka se dá nahradit klasickou cibulí nebo šalotkou, kukuřičná strouhanka normální, ale vzhledem k tomu, že kojím a moje dcerka je hodně citlivá na spoustu věcí, hledám vhodnější alternativy.

Pečící papír můžeme trochu potřít olejem, aby se burgery moc nepřipekly.

Neměla jsem doma zeleninu na ozdobu, proto je burger jen v bulce. To jakoby „vykousnuté“ není vykousnuté, ale jen nezahlazené 🙂

Dali jsme si k nim kvašáky a bylo to výborné 🙂