
- reklama -
Suroviny
- 1 kg brambor
- 1 vejce
- 300 g hladké mouky
- sůl podle chuti
- hrubá mouka na podsyp
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme brambory ve slupce.
Ještě horké je oloupeme a propasírujeme do mouky, osolíme, přidáme rozšlehané vejce a zlehka prohněteme těsto. Opravdu jen zlehka, žádné velké a dlouhé hnětení. Těsto má být pevné, ale měkké. -
Z částí těsta vyválíme na desce prameny asi 2 cm silné, které nařežeme na kousky.
Jednotlivé kousky pak zakulatíme o hroty vidličky, která v nich zároveň zanechá charakteristické rýhy.
Hotové odkládáme na vál, posypaný hrubou moukou.
Několik kousků můžeme zkusit uvařit – pokud by se rozvářely, je třeba přidat trochu mouky. -
Všechny gnocchi uvaříme v dostatečně velkém hrnci s vodou, když vyplavou napovrch, jsou hotové.
Poznámka od kuchařky
Inspirace z ricette.giallozafferano.it
Kuchařka: cathleen