Domácí bramborové gnocchi

59
- reklama -

Suroviny

1 kg brambor
1 vejce
300 g hladké mouky
sůl podle chuti
hrubá mouka na podsyp

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme brambory ve slupce.
    Ještě horké je oloupeme a propasírujeme do mouky, osolíme, přidáme rozšlehané vejce a zlehka prohněteme těsto. Opravdu jen zlehka, žádné velké a dlouhé hnětení. Těsto má být pevné, ale měkké.

  2. Z částí těsta vyválíme na desce prameny asi 2 cm silné, které nařežeme na kousky.
    Jednotlivé kousky pak zakulatíme o hroty vidličky, která v nich zároveň zanechá charakteristické rýhy.
    Hotové odkládáme na vál, posypaný hrubou moukou.
    Několik kousků můžeme zkusit uvařit – pokud by se rozvářely, je třeba přidat trochu mouky.

  3. Všechny gnocchi uvaříme v dostatečně velkém hrnci s vodou, když vyplavou napovrch, jsou hotové.

Poznámka od kuchařky

Inspirace z ricette.giallozafferano.it