- reklama -
Suroviny
- 1 kg mražené zeleniny na boršč
- 1 větší cibule
- 500 g brambor
- 2 klobásy
- 200 ml ostrého kečupu
- sůl
- pepř
- drcené chilli
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 zakysaná smetana
- voda
- olej
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zesklovatíme na větší kousky nakrájenou cibuli. Nasypeme mraženou zeleninu a zalijeme asi litrem vody.
-
Jak se začne vařit, přidáme na kostičky nakrájené oloupané brambory, klobásy na kolečka a veškeré koření a přilijeme kečup. Promícháme. Necháme uvařit do měkka.
-
Zakysanou smetanu rozmícháme s trochou vody a moukou a zahustíme hotový Boršč.
-
Můžeme dochutit trochou octa, ale nebylo to potřeba.
Poznámka od kuchařky
Hustotu si můžeme upravit podle zvyklostí a chuti přidáním vody nebo mouky.
Kuchařka: aja.g