Domácí becherovka

450
- reklama -

Suroviny

1 l vodky
7 ks hřebíčků
1 ks celé skořice
3 PL cukru
1 vanilkový cukr
1 PL bylinkového čaje Stomaran (k dostání v lékárně)

Postup přípravy receptu

  1. Vše smícháme ve větší lahvi (třeba od okurek), zakryjeme igelitem a zagumičkujeme. Necháme louhovat 2 dny na chladném a tmavém místě. 1-2x míchneme, aby cukr neseděl na dně, ale rozpustil se.

  2. Pak ochutnáme a pokud chceme likér víc hořký, můžeme ještě den nechat, ale ne víc než tři dny, pak už je to moc – ty dva dny jsou vyzkoušené, je to tak akorát. Podle chuti dosladíme (já nedoslazovala, bylo to akorát).

  3. Scedíme, necháme ještě 2-3 dny uležet, pak vychladíme a pijeme jako lék.

Poznámka od kuchařky

Recept je od známého, ale koukala jsem, že už je i na internetu – s různými poměry koření. Tenhle poměr chutná fakt jako becherovka.

Pokud byste zakoupili čaj sáčkový, dejte 3 sáčky.