
Suroviny
- 2-3 rohlíky (podle toho, kolik chcete kousků)
- česnek
- olej
- koření
Postup přípravy receptu
-
Vlastně celý tento recept je o improvizaci a o tom, co každému chutná. Začneme tím, že si rohlíky nakrájíme buď ručně, nebo na kuchyňském kráječi na co nejtenčí kousky (asi tak tenké jako originální Bakerolls).
-
Připravíme si česnekovou směr. Nastrouháme si cca 3 větší stroužky česneku (zase záleží na vaší chuti). K nastrouhanému česneku přidáme 2 špetky soli a za stálého míchání přilíváme olej. Sami poznáte že vám směs začne houstnout a bude z toho taková „pasta“. Pasta by měla být řidší.
-
Nyní podle chuti přidáme koření (paprika, chilli, grilovací, kmín…). Na pečící papír vyskládáme nakrájené rohlíky a každý potřeme kouskem směsi.
-
Plech dáme do předehřáté trouby cca 200°C. Lepší bude, když ho dáte do horní části trouby. Nyní musíme dávat pozor, aby se nám kousky nespálily. Nelze přesně říct jak dlouho tam mají být, každý má jinou troubu a jinak tlusté kousky. Prostě až začnou být zlatavé, můžeme je vytáhnout.
Poznámka od kuchařky
Nechutnají sice přesně jako ty kupované, ale ten pocit, že vás to stálo jen pár korun a přesně víte, co jste tam dali, je k nezaplacení 😛http://hannetonmonde.blogspot.cz/2013/03/domaci-ba…
btw. fotka je pořizována mobilem, takže není moc kvalitní, omlouvám se.