
- reklama -
Suroviny
8 ks
- 450 ml vlažné vody
- 2 ČL soli
- 4 PL oleje
- 250 g hladké mouky
- 150 g ovesných vloček
- 100 g žitné mouky
- 150 g polohrubé mouky
- 100 g hrubé mouky
- špetka cukru
- 1,5 ČL sušeného droždí
Postup přípravy receptu
-
V tomto pořadí dáme suroviny do domácí pekárny a zapneme program těsto.
-
Po vykynutí těsto rozdělíme na 8 kousků, vyválíme bagetky tak, aby se nám vešly na plech ve 2 řadách (4+4), příborovým nožem uděláme na povrchu zářezy a dáme péct do trouby vyhřáté na 220 st. celkem na 18 – 19 min.
-
Já peču na horkovzduch a po 9 min otočím plech a peču dalších 9 min.
-
Kdo nemá rád tmavší pečivo, může dát pouze bílou mouku, možno přidat jakákoliv semínka nebo posypat hrubou solí či kmínem.
-
Bagetky jsou výborné, váha bagetky je po upečení zhruba 130 g.
Kuchařka: Helba