Domácí á la „cottage“

84
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 tvaroh trojúhelník polotvrdý
1 odtučněný tvaroh ve vaničce
2 trojúhelníčky Veselé krávy
1/2 krabičky žervé bez příchuti
(může být i celá krabička)
3 lžíce mléka čerstvého
1,5 -2 lžičky koření na bylinkové máslo
sůl
pažitka
zeleninová obloha

Postup přípravy receptu

  1. V misce rozděláme tvaroh, sýr, žervé, mléko, koření, nakonec rozdrolíme tvaroh trojúhelník. Smícháme a ochutnáme, zda je třeba přisolit, okořenit či naředit.

  2. Na talířky dáme kopičky tvarohové směsi a posypeme nastříhanou pažitkou. Obložíme zeleninou a jíme se žitným chlebem. Já si k téhle baště dělám kakao, kakaový prášek holandského typu, se stévií. Také bílou kávu z Cara nebo horké mléko, do něhož si vyluhuji černý čaj.

  3. Pak už si jen pochutnáváme.

Poznámka od kuchařky

Toto jídlo dělávám k snídani, určitě jste poznali, že jde o pokrm dietní, při cukrovce a jaterní chorobě, kdy nesmím tuk, bílou mouku, cukr, ovoce, med atd. Ale na druhé straně je to dobré jako cottage, ten bez smetany. Hrudky tvarohu udělají z jídla baštu.