
Suroviny
3-4 porce
- 300 g bůčku
- 2 cibule
- trochu pórku
- 4 stroužky česneku
- 100 g gothaje (nemusí být)
- 1 větší rajče
- 1 žlutá paprika
- 1 mrkev
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžíce mleté papriky
- 3 lžíce dobrého ostrého kečupu
- 1/2 masoxu
- trochu šlehačky
- pažitka
- trochu sádla
- solamyl na maso
- 1 vrchovatá lžička solamylu na zahuštění
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Bůček si nakrájíme na proužky, zasypeme ho solamylem a promícháme, aby se nalepil na maso, cibuli na měsíčky, papriku + rajče na menší čtverečky, mrkev na kolečka a gothaj taky na proužky.
-
Na pánev si dáme sádlo, na něm osmažíme do světla cibulku a na ní dáme bůček. Přidáme sůl, kurkumu, mletou papriku, promícháme, zalijeme trošku vodou a dusíme.
-
Když je maso téměř měkké přidáme pórek, česnek, papriku,rajče, mrkev a masox, opět přidáme trochu vody, dusíme dál, až je všechno pěkně na skus, dáme salám, kečup, smetanu promíchanou se solamylem, osolíme a nakonec pažitku.
-
Chvilku převaříme a mícháme, pak už jdeme hodovat.
Poznámka od kuchařky
Zbylo mi od včerejška trochu bůčku a už to jelo, až z toho vzniklo tohle móc dobré jídlo! Kdo má bůčku dost, může vynechat salám a kdo nerad bůček, dá jinou část vepřového masa. Pochutnali jsme si se zbytku masa tak, že manžel snědl 2 porce!