Dobrý dušený bůček s kurkumou

69
- reklama -

Suroviny
3-4 porce

300 g bůčku
2 cibule
trochu pórku
4 stroužky česneku
100 g gothaje (nemusí být)
1 větší rajče
1 žlutá paprika
1 mrkev
1 lžička kurkumy
1 lžíce mleté papriky
3 lžíce dobrého ostrého kečupu
1/2 masoxu
trochu šlehačky
pažitka
trochu sádla
solamyl na maso
1 vrchovatá lžička solamylu na zahuštění
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Bůček si nakrájíme na proužky, zasypeme ho solamylem a promícháme, aby se nalepil na maso, cibuli na měsíčky, papriku + rajče na menší čtverečky, mrkev na kolečka a gothaj taky na proužky.

  2. Na pánev si dáme sádlo, na něm osmažíme do světla cibulku a na ní dáme bůček. Přidáme sůl, kurkumu, mletou papriku, promícháme, zalijeme trošku vodou a dusíme.

  3. Když je maso téměř měkké přidáme pórek, česnek, papriku,rajče, mrkev a masox, opět přidáme trochu vody, dusíme dál, až je všechno pěkně na skus, dáme salám, kečup, smetanu promíchanou se solamylem, osolíme a nakonec pažitku.

  4. Chvilku převaříme a mícháme, pak už jdeme hodovat.

Poznámka od kuchařky

Zbylo mi od včerejška trochu bůčku a už to jelo, až z toho vzniklo tohle móc dobré jídlo! Kdo má bůčku dost, může vynechat salám a kdo nerad bůček, dá jinou část vepřového masa. Pochutnali jsme si se zbytku masa tak, že manžel snědl 2 porce!