Dobrý domácí ochucený kečup

45
- reklama -

Suroviny
5 menších sklenic ( 315ml)

2 kg dobře vyzrálých rajčat
250 g jablek
300 g lilku
250 g cibule
150 g krystalového cukru
30 g soli
5 lžic octa
5 hřebíčků
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžička mleté skořice

Postup přípravy receptu

  1. Očištěná rajčata, jablka, cibule a lilek pokrájíme a rozdusíme. Přidáme cukr, sůl, ocet a koření a za častého míchání dusíme půl hodiny.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak vše propasírujeme a ještě podusíme do zhoustnutí.

  3. Horký kečup nalijeme do skleniček, uzavřeme víčky, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Poznámka od kuchařky

Dostala jsem plno domácích rajčat. Mezi nimi jsem měla jak klasická červená, tak i pár žlutých. Tak jsem z nich udělala kečup. Tento kečup jsem ochutila lilkem, který jsem tu měla. Kečup je opravdu dobrý. Kdo chce mít pikantní, může přidat místo sladké mleté papriky pálivou nebo i čili, kdo má rád ostré.

P.S. kdo chce, může dát kečup do větších sklenic.