- reklama -
Suroviny
5 menších sklenic ( 315ml)
- 2 kg dobře vyzrálých rajčat
- 250 g jablek
- 300 g lilku
- 250 g cibule
- 150 g krystalového cukru
- 30 g soli
- 5 lžic octa
- 5 hřebíčků
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžička mleté skořice
Postup přípravy receptu
-
Očištěná rajčata, jablka, cibule a lilek pokrájíme a rozdusíme. Přidáme cukr, sůl, ocet a koření a za častého míchání dusíme půl hodiny.
-
Pak vše propasírujeme a ještě podusíme do zhoustnutí.
-
Horký kečup nalijeme do skleniček, uzavřeme víčky, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Poznámka od kuchařky
Dostala jsem plno domácích rajčat. Mezi nimi jsem měla jak klasická červená, tak i pár žlutých. Tak jsem z nich udělala kečup. Tento kečup jsem ochutila lilkem, který jsem tu měla. Kečup je opravdu dobrý. Kdo chce mít pikantní, může přidat místo sladké mleté papriky pálivou nebo i čili, kdo má rád ostré.
P.S. kdo chce, může dát kečup do větších sklenic.
Kuchařka: MiskaM