
- reklama -
Suroviny
4-5 porcí
- 500 g mletého míchaného masa
- 500 g kysaného zelí
- 1 cibule
- 1 balíček tvarůžků(kdo je nerad tak dá nivu)
- 1 zakysaná smetana
- 2 lžíce hořčice
- trochu podravky
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Na dno pekáče rozprostřeme všechno zelí, na něj dáme osolené a opepřené maso, pak zakysanou smetanu, hořčici, pěkně uhladíme po celém pekáči, navrch dáme cibuli pokrájenou nadrobno. Můžeme ještě dochutit pepřem, solí, poprášíme podravkou, přikryjeme a dáme péct na 30 minut na vyšší teplotu.
-
Po této době rozprostřeme navrch tvarůžky, které pokrájíme na menší čtverečky a dáme ještě na 15 minut dopéct, až se udělá navrchu krusta.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem četla ve Velké kuchařce a udělala jsem na něm malé změny. Dokud neuděláte, tak neuvěříte té dobrotě!
Kuchařka: Bibinka