Suroviny
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 1 hrnek moučkového cukru
- 1/2 hrnku vlažného mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 2 celá vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1-2 PL brusinkového džemu ( ale nemusí být )
- Na krém:
- 1 velký broskvový kompot (nebo 1 meruňkový kompot půlené ovoce)
- 1 smetana ke šlehání
- 1 puding vanilkový nebo 1 pudink kokos Oetker bez vaření
- 1 ztužovač šlehačky
- 1 PL mletých oříšků na posypaní
- čokoláda na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
V míse si promícháme všechny ingredience na těsto. Nalijeme na předem vymazaný a vysypaný plech a pečeme na 180°C po dobu 15 minut (max 20 minut dorůžova).
-
Kompot, pundink, šlehačku a ztužovač nalijeme do sklenice se šroubovacím víčkem a třepeme v rytmu rumby nebo cha-cha, až do úplného zhoustnutí. Takže si můžeme pěkně po kuchyni zatančit. Pokud jsme ale už rumbu nebo cha-chu zapomněli, tak můžeme zacvičit i jinak.
-
Pak rozetřeme na vychladlý moučníček ještě džemíček (ale není nutné, to jen já jsem ho přidala bez dovolení pana Trošky) a pak naneseme krém na moučník.
-
Rozetřeme jej a event. posypeme ještě strouhanými oříšky nebo kokosem, dál zdobíme podle chutí princezny Krasomily a vás doma.
Poznámka od kuchařky
Pak neseme moučníček na stůl a nezbude za chvíli po hlasitém mlaskání a olizování prstů již ani kousek.
Tento zákusek se prý tvořil při natáčení princezny Krasomily, připravovala ho paní Stáňa Čermáková.
Vím, že je zde podobná roláda, ale nedalo mi to zkusit jinak podle Zdeňka Trošky, kterého mám moc ráda.