- reklama -
Suroviny
4 porce
- 6 – 7 větších brambor
- 250 g žampiónů
- 1 větší cibule
- 2 větší mrkve
- 200 g šunky
- 3 větší stroužky česneku
- jarní cibulka
- pórek
- pažitka
- olivový olej
- koření na americké brambory
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a dáme vařit v neslané vodě asi 10 minut. Na pánev nalijeme olivový olej, přidáme cibuli, nakrájenou na větší kousky a nakrájenou jarní cibulku, potom přidáme česnek a chvilku restujeme. Pak postupně přidáváme nakrájené žampióny, na proužky nastrouhanou mrkev, pórek a koření na americké brambory. Vše chvilku restujeme.
-
Potom na pánev přidáme vařené brambory a vše ještě 5 – 10 minut společně restujeme, přidáme koření podle chuti. Nakonec přimícháme pažitku. Každý si může přidat zeleninu jakou má rád, já občas přidávám například kukuřici.
V létě je to výborné i studené.
Kuchařka: Jaskona