- reklama -
Suroviny
3 porce
- uzené ryby podle strávníků (může být jakýkoliv uzený druh)
- 60 g Nivy
- 1 pórek
- 1 menší cibule
- česnek v prášku
- hrst nasekané pažitky (nebo petržele)
- 2 vejce
- 1 12% smetany na vaření
- trošku tuku na vymazání pekáčku
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si vymažeme pekáč, dáme natrhané uzené ryby, posypeme je práškovým česnekem, rozdrobíme nivu, posypeme cibulí a dáme do vyhřáté trouby na 2OO°C na 15 minut.
-
Do smetany rozšleháme vajíčka.
-
Po 15 minutách pekáček vyndáme, posypeme rybu ještě cibulí na měsíčky a pórkem na kolečka, polijeme smetanou s vajíčkama a dáme ještě na 10-15 minut zapéct a máme hotovo.
Hlavně nesolit-niva a uzená ryba jsou slané a pokud by se nám snad zdálo, že je jídlo málo slané, vždy se dá dosolit.
Poznámka od kuchařky
Dnes jsem měla trochu fofr a před polednem jsem ještě stále nevěděla co budu vařit, proto vznikla tato moc dobrá rychlovka a my si pochutnali. Jako přílohu jsem udělala šťouchané brambory.
Kuchařka: Bibinka