
- reklama -
Suroviny
- 80 g rýže
- 3 lžíce oleje
- 1 menší cibule
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 80 g strouhaného sýra Eidam
- Podravka
- zlatý hovězí bujón
- zelená petrželka
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmažime do zlatova drobně pokrájenou cibuli.
-
Přidáme rýži a opět krátce osmahneme.
-
Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, bujon, podravku nebo sůl a vaříme, až je rýže měkká.
-
Polévku podáváme posypanou strouhaným sýrem a usekanou zelenou petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Tato polévka je velice rychlá, jednoduchá a překvapivě dobrá:-)
Zdroj: Kuchařka „Nejlepší recepty“ od Dony
Kuchařka: BILKOVAI