Dobrá roláda

205
- reklama -

Suroviny
15 porcí

Těsto:
6 vajec
14 dkg moučkového cukru
14 dkg polohrubé mouky
Náplň:
marmeláda
250 g másla
1 l mléka
2 pudinkové prášky
troška rumu
2-3 lžíce moučkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: žloutky vajec oddělíme od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh.

  2. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mouku, lehce promícháme a postupně zlehka přimícháme sníh.

  3. Plech vyložíme pečícím papírem, který vymastíme a posypeme hrubou moukou. Na něj rozetřeme těsto a dáme péct.

  4. Pečeme asi 10 minut do zlatožluta v předem vyhřáté troubě. Nesmíme péct moc dlouho, jinak se vysuší a nepůjde dobře srolovat (bude praskat).

  5. Upečený plát ihned vyklopíme na pocukrovanou utěrku, stáhneme pečící papír a pomocí utěrky srolujeme a necháme vychladnout.

  6. Po vychladnutí plát rozvineme, potřeme náplní a znovu svineme. Zbytkem náplně potřeme celý povrch rolády a můžeme posypat strouhaným kokosem.

  7. Náplň: uvaříme hustý neslazený pudink, který necháme vychladnout.

  8. Zatím co chladíme pudink, rozmačkáme máslo, do kterého přidáme cukr.

  9. Vychladlý pudink přidáme k oslazenému máslu, dochutíme rumem a cukrem.

  10. Upečené těsto můžeme potřít marmeládou a pak nanášet krém na roládu.