
- reklama -
Suroviny
- 500 g cizrny (namočené alespoň 12 hod.)
- 150 g špenátu (čerstvý nebo zamražený)
- směs bylinek: (hrst)
- majoránka
- tymián
- rozmarýn
- oregano
- petržel
- libeček
- 1 bobkový list
- 1 cibule
- 1 pórek
- 3 stroužky česneku
- olivový olej
- bílý jogurt
- pažitka
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce si dáme olej a v něm osmahneme cibuli na proužky a česnek na plátky. Přidáme cizrnu i s vodou, ve které byla namočená, pak česnek, bobkový list, všechny bylinky (majoránka, tymián, rozmarýn, oregano, petržel, libeček), opepříme, osolíme, zalijeme vodou do 2 litrů vody a vařit pomalu půl hodiny.
-
Po uvaření přihodíme špenát, povaříme, necháme polévku trochu zchladnout, vyndáme si bobkový list a rozmixujeme na krém.
-
Ozdobíme pažitkou a na každý talíř dáme lžíci jogurtu.
Poznámka od kuchařky
Takhle jsem dnes dělala cizrnu poprvé v životě a vůbec mě nezklamala. Improvizační polévka byla rozhodně lepší, než hrachová!
Šla by k tomu docela nějaká počesnekovaná bagetka, nebo osmažená houska. Dobrou chuť!
Kuchařka: Bibinka