- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 6 plátků krkovice bez kosti
- 6 plátků eidamu
- 60 g nakládaných žampionů (případně i čerstvých)
- 60 g sterilovaného hrášku nebo mraženého hrášku
- 60 g kyselých okurek
- 60 g dušené šunky
- 6 ks vajec
- 50 g másla
- 60 g slaniny
Postup přípravy receptu
-
Náplň:
Šunka nakrájená na nudličky, nakládané žampiony na plátky, kapie na kostičky, hrášek, kyselá okurka na nudličky. Vše prohřejeme na pánvičce s máslem a přidáme vejce. Směs se lehce srazí a mírně vychladíme. -
Vepřovou krkovici lehce naklepeme, osolíme a opepříme.
-
Na maso položíme plátek sýra eidamu a na něj vložíme směs.
-
Okraje zvedneme a podvážeme provázkem, jako mešec.
-
Mešce naskládáme na pekáč a bez přikrytí pečeme asi hodinu.
-
Během pečení mírně podléváme výpekem. Servírujeme s opékanými bramborami. Ozdobíme smaženými kroužky cibule a vějířkem z osmažené slaniny.
Kuchař: skrabal71