Djuveč (džuveč)

81
- reklama -

Suroviny

200 g hovězího masa
200 g vepřového masa
200 g skopového masa
40 g cibule
200 g rajčat
200 g paprik
200 g baklažánů
2 lžíce mleté papriky
2 lžíce sádla
200 g oloupaných brambor
šálek rýže
vývar (z kostí)
2 bobkové listy
petrželka
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle zpěníme hrubě nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, osmažíme, přidáme na kostky nakrájenou zeleninu, vmícháme sůl, koření a podlijeme trochou vývaru.

  2. Dusíme půl hodiny a přidáme rýži a brambory nakrájené na kostky.

  3. Dusíme do měkka a dle potřeby doléváme vývar. Musí to být takové hustější.

Poznámka od kuchařky

Jako přílohu lze dát ještě čerstvý chlebík, nebo uvařím brambory či rýži extra a použiji jako přílohu.

Dělám minimálně 1x do měsíce a třeba jen ze dvou, nebo jednoho druhu masa. I tak nám to moc chutná.

Zdroj:Co chutná v Evropě (toto je z Chorvatska).