
- reklama -
Suroviny
- 200 g hovězího masa
- 200 g vepřového masa
- 200 g skopového masa
- 40 g cibule
- 200 g rajčat
- 200 g paprik
- 200 g baklažánů
- 2 lžíce mleté papriky
- 2 lžíce sádla
- 200 g oloupaných brambor
- šálek rýže
- vývar (z kostí)
- 2 bobkové listy
- petrželka
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Na sádle zpěníme hrubě nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, osmažíme, přidáme na kostky nakrájenou zeleninu, vmícháme sůl, koření a podlijeme trochou vývaru.
-
Dusíme půl hodiny a přidáme rýži a brambory nakrájené na kostky.
-
Dusíme do měkka a dle potřeby doléváme vývar. Musí to být takové hustější.
Poznámka od kuchařky
Jako přílohu lze dát ještě čerstvý chlebík, nebo uvařím brambory či rýži extra a použiji jako přílohu.
Dělám minimálně 1x do měsíce a třeba jen ze dvou, nebo jednoho druhu masa. I tak nám to moc chutná.
Zdroj:Co chutná v Evropě (toto je z Chorvatska).
Kuchařka: Bibinka