
- reklama -
Suroviny
- Kachní prsa
- anglická slanina
- koření divočina
- máslo
- tymián
- majoránka
- suché červené víno
- sůl
- sádlo
Postup přípravy receptu
-
Tymián s majoránkou najemno nasekáme, promícháme s povoleným máslem a osolíme.
-
Prsty vytvoříme pod kůží prsíčka kapsu, rozetřeme bylinkové máslo a kůži přiklopíme k masu. Lehce posypeme divočinou.
-
Pekáček vymažeme sádlem, dno vyložíme anglickou, na ni položíme prsíčka kůží k anglické a „rubovou“ stranu lehce osolíme.
-
Vložíme do rozehřáté trouby a necháme cca 20 minut zatáhnout.
-
Pak podlijeme bujónem a vínem a pečeme cca 40 minut za občasného podlévání.
-
Otočíme kůžičkou nahoru, 30 minut dopékáme a tvoříme křupavou kůrčičku.
Poznámka od kuchařky
K tomu jsem připravil dušené kyselé zelí a červené hlávkové. Teď se rdím, protože houskový a bramborový knedlík jsem zakoupil a nikoliv uvařil.
Kuchař: Jenda1