Divoká kachní prsa

172
- reklama -

Suroviny

Kachní prsa
anglická slanina
koření divočina
máslo
tymián
majoránka
suché červené víno
sůl
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Tymián s majoránkou najemno nasekáme, promícháme s povoleným máslem a osolíme.

  2. Prsty vytvoříme pod kůží prsíčka kapsu, rozetřeme bylinkové máslo a kůži přiklopíme k masu. Lehce posypeme divočinou.

  3. Pekáček vymažeme sádlem, dno vyložíme anglickou, na ni položíme prsíčka kůží k anglické a „rubovou“ stranu lehce osolíme.

  4. Vložíme do rozehřáté trouby a necháme cca 20 minut zatáhnout.

  5. Pak podlijeme bujónem a vínem a pečeme cca 40 minut za občasného podlévání.

  6. Otočíme kůžičkou nahoru, 30 minut dopékáme a tvoříme křupavou kůrčičku.

Poznámka od kuchařky

K tomu jsem připravil dušené kyselé zelí a červené hlávkové. Teď se rdím, protože houskový a bramborový knedlík jsem zakoupil a nikoliv uvařil.